ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ: 28210 - 36322 / 90980

Οι συνταγές μας…

Απολαυστικές συνταγές με αγνά, φρέσκα υλικά και κρέας πρώτης ποιότητας από τα κρεοπωλεία “Μπούρμπος”. Απολαύστε κάτι διαφορετικό στο πιάτο σας κάθε εβδομάδα, με τη σφραγίδα του σεφ Βενέδικτου Αναστασιάδη.

ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ, ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ
ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κουνέλι κομμένο μερίδες
  • 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  • 1πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπερίνη
  • Μισό κουταλάκι γλυκού θρούμπη
  • 1 πρέζα μπαχάρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 600 γραμμάρια μυζήθρα
  • 20 κομματάκια λιαστή ντομάτα
  • 2 κουταλιές σούπας πετιμέζi

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα ελαιόλαδο κρεμμύδι και το κουνέλι.
Το ψήνουμε σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα με κλειστό καπάκι.
Έπειτα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι θρούμπη, μπαχάρι, 1 κουταλιά πετιμέζι, τη λιαστή ντομάτα και το αφήνουμε για 20 λεπτά ακόμα.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε 1 κουταλιά πετιμέζι.
Ανακατεύουμε κ προσθέτουμε τέλος την μυζήθρα μας, χωρίς να ανακατέψουμε κ είναι έτοιμο!

ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό οσομπούκο
  • 1 κλωνάρι σέλινο ρίζα
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 φύλλα δάφνη
  • δενδρολίβανο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 ντομάτες κομμένες κονκασέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ αλάτι, 1/2 κ.γ πιπέρι, 1 κ.γ ρίγανη
  • 1 κύβος λαχανικών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σωτάρω σε μία κουταλιά καυτό λάδι για δύο λεπτά από την μια και δύο  από την άλλη το οσομπούκο, σε τηγάνι.
Αποσύρω και αφήνω σε χαρτί να στραγγίξει.
Βάζω όλα τα λαχανικα σε μια κατσαρόλα φαρδιά μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο εκτός τον κύβο και την ντομάτα.
Σωτάρω για πέντε λεπτά.
Ρίχνω την ντομάτα, τον κύβο και τα μπαχαρικά.
Αλατίζω ελαφριά το οσομπούκο και το βάζω στην κατσαρόλα.
Το σκεπάζω και το αφήνω να ψήνεται για 1 1/2 ώρα, χωρίς να ανακατέψω, παρά μόνο, κουνοντας την κατσαρόλα κυκλικά καθ’όλη την διάρκεια του ψησίματος.
Όταν ψηθεί το βγάζω απαλά με σπατουλα, σερβίρω με ρύζι η και καραμελωμένα κρεμμύδια!

ΚΟΤΣΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ,
ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΠΟΜΕΛΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κουταλάκι γ. αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι γ. πιπέρι
  • 1κουταλάκι φρέσκια ρίγανη
  • 1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κουταλιά σ. ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιά σ. στάκα
  • 1 κουταλιά σ. αλεύρι
  • 750ml λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά σ. χαρουπόμελο
  • 50 γραμ. ανθότυρο ξηρό
  • 1 κολοκύθι
  • 1 μελιτζάνα
  • 4-5 μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 καρότο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βρέχουμε το κότσι με λίγο κρασί, έπειτα το μπαχαριάζουμε κάνοντας μερικές τρύπες να εισχωρήσει και μέσα στο κρέας το μπαχάρι όσο γίνεται
Βάζουμε από πάνω το κλωνάρι το δεντρολίβανο και το κλείνουμε πολύ καλά μέσα σε αντικολλητικό χαρτί. Προσθέτουμε στο ταψί μας ένα ποτήρι νερό και λίγο ελαιόλαδο. Το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για μιάμιση ώρα.
Μετά ανοίγουμε το χαρτί, τουμπάρουμε το κότσι μας και περιχύνουμε όλο το υπόλοιπο κρασί μας. Σκεπάζουμε ξανά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου μία ώρα ακόμα. Βγάζουμε μετά το αντικολλητικό χαρτί μας και το αφήνουμε 10 λεπτά να πάρει χρώμα και είναι έτοιμο το κότσι μας. Το αφήνουμε σε μέρος να είναι ζεστό. Επειτα παίρνουμε το ζουμί από το ταψί το σουρώνουμε και το προσθέτουμε στα κομμένα λαχανικά μας μαζί με λίγο αλάτι και ρίγανη. Ανακατεύουμε και τα ψήνουμε στον φούρνο μας για 15 λεπτά πανω σε σχάρα.
Επειτα βάζουμε σε ένα τηγάνι την στάκα μας και σε ένα ποτήρι με χλιαρό νερό μέχρι την μέση διαλύουμε το αλεύρι μας με ένα πηρούνι, ανακατεύοντας καλά. Μόλις η στάκα λιώσει στο τηγάνι προσθέτουμε λίγο αλάτι -αν χρειάζεται-  και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλευρόνερο μας και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η στάκα μας. Αν σας δέσει πολύ προσθέτετε λίγο χλιαρό νερό και με ανακάτεμα έρχεται στην υφή που εσείς θέλετε.
Βάζουμε το κότσι μας σε μια πιατέλα από πάνω περιχύνουμε λίγο ζουμάκι αν έχει μείνει από το ταψί μας. Προσθέτουμε όση στάκα θέλουμε πάνω στο κότσι. Να είναι όμως όλα πολύ ζεστά… στο πλάι προσθέτουμε τα λαχανικά μας και από πάνω περιχύνουμε με λίγο χαρουπόμελο και τρίβουμε τον ξηρό ανθότυρο στο τέλος.